Ételekk kissebb módosításokkal.
LASAGNE BOLOGNESE
0,5 kg sertés darálthús
só
bors
sertés zsiradék
cukor
paradicsompürè
üveges bolognai alap
zacskós bolognai alap
lasagne tészta
krémes dobozos sajt
reszelt sajt
Elkészítés:
A darálthúst kevés zsíron megpároljuk és kicsit megsütjük. Ezt követően sózzuk,borsozzuk és hozzá adunk tetszés szerint paradicsompürèt. Amint ezzel meg vagyunk hozzá adjuk az üveges alapot és a por alapot..ez egy kicsit besűríti a szószt. Hagyjuk kicsit rotyogni. Hozzá adunk egy teáskanál cukrot, mivel a paradicsom kicsit savanykás. Amint megfőtt a szósz, nyers lasagne tésztát teszünk bele. Az edény aljára és közepére dugosunk tésztát...végül a tetejére is teszünk. Ezt kövtően jön a varázslat. A krémes sajtot atészta tetejére enegetjüt és végül sok reszelt sajtot teszünk rá. Alufóliával letakarjuk a fazekunk tetejèt és előmelgített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük majd még plusz 5-10 percig alfólia nélkül .
Jó étvágyat hozzá!
Megosztás a facebookon